DR. JAN MEERWALDT PRIJS

Wie komen er voor de prijs in aanmerking?

Neurologen of AIOS neurologie, tevens lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, die een proefschrift of daarmee vergelijkbare publicaties hebben voltooid of gepubliceerd en die de leeftijd van 40 jaar nog niet hebben bereikt.

Prijs

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 7500,-. De prijs wordt sedert 1994 tweejaarlijks uitgereikt op de wetenschappelijke najaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. In 2022 vindt deze plaats op donderdag 3 november 2022 in NH Sparrenhorst te Nunspeet.

Dr. Jan Meerwaldt Stichting

De stichting is opgericht ter nagedachtenis van Dr. J.D. Meerwaldt (1946-1988), neuroloog in het toenmalige Academisch Ziekenhuis Rotterdam (Dijkzigt).

Inzending

Dissertaties en publicaties (ten hoogste vijf) kunnen in vijfvoud worden gezonden naar: Dr. Jan Meerwaldt Stichting, per adres: prof. dr. P.J. Koudstaal, Erasmus Medisch Centrum, afdeling neurologie, kamer H695, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam.

Nadere informatie kunt u desgewenst verkrijgen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jury

De jury bestaat uit:

  • Prof. dr. P.J. Koudstaal, voorzitter (Erasmus Medisch Centrum Rotterdam);
  • Prof. dr. J. van Gijn, ere voorzitter (emeritus hoogleraar Universiteit Utrecht);
  • Prof. dr. W.A. van Gool (Academisch Medisch Centrum Amsterdam, tevens voorzitter Gezondheidsraad);
  • Dr. M. Eurelings (Spaarne Gasthuis);
  • Prof. dr. M.A.J. De Koning - Tijssen (Universitair Medisch Centrum Groningen) en
  • M. van Kalles, voorzitter bestuur NVN.